SCHATULL

EuroToque125px.png

DE SMAAK VAN HET ZUIDEN

Bij ons kunt u als gast een culinaire reis verwachten, avondvullend. Een reis met italiaanse smaken dat begint met amuses, gevolgd door een 5 tot 8 gangen menu, vaak begeleid met bijpassende wijnen. Ons menu wisselt ongeveer iedere 6 weken met de seizoenen en volgens de regels van

Euro-Toques, waarvan wij sinds 2000 lid zijn.

Het maken van Pasta

Onze moderne

en innovatieve keuken is ook door de Italiaanse regering gecertificeerd met de Ospitalità Italiana. Dat is een keurmerk dat garant staat voor het gebruik van puur Italiaanse producten en met respect, al dan niet met een twist, voor de Italiaanse manier van koken.

Tevens behoren we tot de vereniging van Italiaanse koks, FIC Federazione Italiani Cuochi. Deze vereniging staat voor de laatste trends, ontwikkelingen en invloeden gezien vanuit de Italiaanse kant. 

The best risotti in the world

In deze jaarlijks uitgegeven gids verzamelt Riso Gallo recepten van Italiaanse als ook van in het buitenland gevestigde Italiaanse restaurants en brengt zo de beste recepten van Risotti ter wereld samen.

Riso Gallo ziet de in zijn gids gerepresenteerde koks met hun gerechten als representanten van de Italiaanse cultuur en manier van eten. Met hun passie voor de Italiaanse keuken maakt restaurant Schatull deel uit van het selecte groepje restaurants, dat, door risotto in perfectie te serveren, als ambassadeur van de Italiaanse manier van leven gezien mag worden. Hun Risotti ai Frutti di Mare hoort daarmee tot de beste Risotti ter wereld.

16973-1200x1200.jpg

True Italian Taste

In dit project van de Italiaanse regering, het ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking en Assocamerestero wordt samengewerkt met de Italiaanse Kamer van Koophandel om Italiaanse culinaire producten in het buitenland te promoten. Deze week (eind mei 2021) staan, uit monde van Roberto Payer, voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel voor Nederland, olijven, olijfolie en bereidingen met olijven in the spotlight. 
Payer kennen we als voorman van Hilton Amsterdam en Waldorf Astoria Amsterdam en we varen blind op zijn kennis van de Italiaanse gastronomie. Hij wordt vergezeld door Monique Posset en Dario Troc van Ristorante Schatull uit het Limburgse Vaals. Een exclusief adres voor Italiaans eten. 

True Italian Taste is onderdeel van de The Extraordinary Italian Taste campagne.
Meer informatie kunt u vinden op www.trueitaliantaste.nl

PHOTO-2021-05-21-14-38-36_edited.jpg